Start van hoofdcontent

112

nl

Politie zoekt vrachtwagen in zaak mysterieuze verkeersdode Amstelveen

6 juni 2017, 23.26 uur · Aangepast 7 juni 2017, 12.43 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

In april overleed een 54-jarige man nadat hij zwaargewond werd aangetroffen op de Noorddammerweg in Amstelveen. Vanavond werd aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht.

De politie maakte in het programma bekend dat er niet meer wordt gedacht aan een eenzijdig ongeluk. 'Het letsel was zo ernstig dat het niet veroorzaakt kon worden door een val', zei een politiewoordvoerster. Agenten gaan uit van meerdere scenario's, waaronder een aanrijding waarbij de bestuurder is doorgereden. Maar de politie heeft nog altijd geen concrete aanwijzingen.

abc5media_image_3

Een ander spoor is een vrachtwagen die met hoge snelheid in de buurt van de plek des onheils werd gezien, enige momenten na het ongeluk. Getuigen die de witte vrachtwagen met een opdruk van bloemen hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen.

Ongeluk
De 54-jarige man werd door voorbijgangers rond 2.30 uur gewond op straat gevonden. Hij werd gereanimeerd en is overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij op 10 april aan zijn verwondingen. 

Lees ook: Ernstig gewonde fietser gevonden op straat Amstelveen

Op de plek is uitgebreid onderzoek gedaan maar het onderzoeksteam heeft vooralsnog geen beeld van wat er gebeurd is. 

Lees ook: Zondag aangetroffen fietser overleden