Start van hoofdcontent

112

nl

Oproep aan moeder bij graf Sloterplasbaby: 'We willen je graag spreken en helpen'

8 juni 2017, 10.20 uur

Exact een jaar geleden werd in een tas bij de Sloterplas het lichaam van een baby gevonden. De politie zette man en macht in om te achterhalen wat er met het kindje was gebeurd en wie de ouders zijn. Nog altijd is de dood van het baby'tje onopgelost. De politie doet nu een oproep aan de moeder bij het graf van de Sloterplasbaby.

Op de begraafplaats Sint Barbara aan de Spaarndammerdijk staat een stenen hart: 'Baby Sloterplas, Juni 2016' staat er in de steen gegraveerd. Een naam, geboorteplaats of geboortedatum staan niet op de steen. Er ontbreekt nog wie de baby is. Waar het jongetje vandaan komt. Bekend werd dat het kind waarschijnlijk van Mediterrane komaf is.

Lees ook: Ruim 125 nieuwe tips over dode baby Sloterplas

Het kindje had op het moment dat hij werd gevonden een rompertje aan en er lag een sjaal bij de vindplaats. De tas, waarin het slachtoffertje zat, had eerder in het water gelegen. Alle tips en aanwijzingen leidde tot op heden niet tot de ouders.

Lees ook: Begrafenisdienst voor overleden baby Sloterplas

Daarom heeft de politie nu een opvallende oproep geplaatst bij het grafje. 'Moeder van de Sloterplasbaby, als je het grafje van je kindje komt bezoeken, wij willen je graag spreken en helpen. Wil je met ons contact opnemen', staat er op een geplastificeerd papiertje, geschreven door de rechercheurs van het onderzoeksteam Sloterplasbaby.

Tekst gaat verder onder foto
abc5media_image_1

Lees ook: Rechercheur over dode baby Sloterplas: 'Niet te beschrijven wat het met mij deed'

Volgens De Telegraaf is het onderzoeksteam bezig met een uitgebreider DNA-onderzoek. Het team hoopt, door het DNA door een database van 250.000 personen te halen, achter de familie te komen van het kindje.

Lees ook: Veel belangstelling voor begrafenis gevonden baby'tje: 'Dit heeft me echt gepakt'