Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slapen in een afvalbak bij Science Park: 'Kunst op een andere manier beleven'

11 juni 2017, 19.45 uur · Aangepast 12 juni 2017, 00.49 uur

Slapen in een afvalbak, een draaiende bol of een badhuisje. Dat klinkt misschien als iets uit een kinderboekje. Toch is dit is nu allemaal mogelijk op een speciale camping in het Science Park. Op 'Urban Campsite' kunnen mensen deze zomer namelijk in kunstwerken slapen.

Twaalf kunstenaars mochten hun fantasie de vrije loop laten. Als hun slaapplekken maar iets te maken zouden hebben met technologie en innovatie. 'Het idee achter de Urban Campsite is om Amsterdammers eens naar plekken te lokken waar ze normaal niet zo vaak komen. Zoals het Science Park. En om kunstwerken eens op een heel ander manier te beleven', zegt kunstenaar Floris Moolenbeek.

Een bijzondere slaapplek is het transparante gigabed, waar je naar buiten kan kijken, maar ook iedereen jou kan zien. 'Dan komen de mensen en die hebben soms niet helemaal in de gaten wat ze te wachten staat. Maar dat maakt het extra bijzonder', vindt Annette van Driel van de organisatie.

Wilt u nou ook een keertje slapen in een badhuisje, draaiende bol, afvalbak, of ander vreemde creatie. Dat kan nog tot 3 september. Of u kunt gewoon even komen badderen in de omgebouwde afvalbak.