Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vertraging op Stadhouderskade verwacht door werkzaamheden

11 juni 2017, 20.51 uur · Aangepast 12 juni 2017, 00.49 uur

Er wordt vanaf morgen op de Stadhouderskade vertraging verwacht door werkzaamheden. Onder andere de rijbaan wordt vernieuwd tussen de Overtoom en Tesselschadestraat.

Op de rijstrook van West naar Oost (Overtoom richting Rijksmuseum) rijden vanaf morgen naast de bussen ook auto's. Volgens de gemeente kan dit zorgen voor enige vertraging.

Gasleiding vervangen
De werkzaamheden aan de Stadhouderskade zijn afgelopen dinsdag begonnen. Naast het vernieuwen van de rijbaan wordt ook de gasleiding vervangen. Voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Voor fietsers, komend vanaf de Nassaukade via de Marnixstraat en voor fietsers vanaf de Overtoom via de Constantijn Huygenstraat/Vondelpark, wordt van 19 juni tot en met 24 juli een omleiding ingesteld. 

Gedurende deze vijf weken is laden en lossen op dit deel van de Stadhouderskade verboden. De gemeente biedt als alternatief de Overtoom aan.

Vondelstraat
Ook de Vondelstraat is van 19 juni tot en met 2 juli door de werkzaamheden afgesloten tussen Tesselschadestraat en Stadhouderskade. Bestemmings- en laad en losverkeer rijdt terug via de Roemer Visscherstraat. Fietsers rijden via de Tesselschadestraat naar de Stadhouderskade.

De bushalte op de Stadhouderskade voor het NH hotel krijgt een nieuwe tijdelijke locatie nabij Zandpad.

Weekendafsluiting
In het weekend van 30 juni tot en met 3 juli wordt de Stadhouderskade in één richting voor al het autoverkeer afgesloten tussen de Overtoom en Tesselschadestraat, in de richting van het Rijksmuseum. Er is dat weekend een omleiding via de Overtoom, Van Baerlestraat en Hobbemakade. De bushalte wordt tijdelijk naar de Overtoom verplaatst. De gemeente waarschuwt dat deze vier dagen dag en nacht gewerkt gaat worden.

Naar verwachting is het werk 24 juli gereed. Vanaf dat moment is de Stadhouderskade in beide richtingen weer goed bereikbaar.

abc5media_image_1