Start van hoofdcontent

112

nl

Broers ernstig mishandeld en getaserd door groep jongens in Vondelpark

14 juni 2017, 18.23 uur

Twee broers zijn eind mei in het Vondelpark vanuit het niets ernstig mishandeld door een groep van ongeveer 15 jongens. Eén van de broers werd daarbij zelfs getaserd.

De twee jongens van 16 en 18 jaar liepen donderdag 25 mei rond elf uur aan de kant van het Leidseplein het Vondelpark binnen. Ze zijn op dat moment samen met vier andere vrienden. 

Als ze langs het viaduct van de Vondelbrug lopen, wordt één van de broers hard op zijn achterhoofd geslagen. Zijn 18-jarige broer probeert hem te helpen en ondertussen ook de aanvaller te kalmeren. Maar dan krijgt ook hij een harde klap tegen zijn hoofd, vermoedelijk wordt hij ook getaserd door één van de jongens. 

2,5 uur in de brandnetels verstopt
Hij valt achterover en blijft bewusteloos en gewond achter. Zijn broer, die de eerste klap kreeg, is dan al in blinde paniek weggerend en heeft zich verstopt in de bosjes. Enkele van de aanvallers zijn hem namelijk gaan zoeken.

Agenten treffen de doodsbange jongen pas na twee uur zoeken in verwarde toestand aan tussen de brandnetels. Zijn achttienjarige broer is naar het ziekenhuis overgebracht. Beide krijgen psychologische hulp om het incident te verwerken.

Er is in het onderzoek naar de groep belagers nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar mensen die misschien ook zijn lastig gevallen door deze groep. Ook getuigen worden dringend verzocht zich te melden bij de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Peter Ruyzenaars