Start van hoofdcontent

112

nl

Wegblokkade door taxichauffeurs: 'Er wordt al weken op ons gejaagd'

17 juni 2017, 10.31 uur · Aangepast 17 juni 2017, 13.38 uur · Foto: Martin Damen

Het verkeer in de stad had vannacht veel last van een taxidemonstratie. Het protest vond rond 2.00 uur plaats.

Zo'n vijftig toeterende taxi's reden door het centrum van de stad. Dat duurde volgens een buurtbewoner ongeveer dertig minuten. Daarna blokkeerden ongeveer zeven taxi's de weg. Uiteindelijk greep de politie in. Tenminste één taxi is weggesleept. Ook werd een chauffeur opgepakt.

De chauffeurs zijn woedend vanwege de in hun ogen veel te strenge controles en Uber.  'Er wordt al weken gejaagd op ons', stelt een van hen. 'Nergens kunnen we normaal onze klanten afzetten of oppikken of je krijgt een bekeuring of je moet verplicht twee weken thuis zitten.'

Het is niet de eerste keer dat chauffeurs protesteren tegen de controles. In oktober 2016 blokkeerden ze een uur lang de Vijzelstraat en vorige maand gebeurde dat opnieuw. Ook bij de ambtswoning van de burgemeester is gedemonstreerd.

Lees ook: Taxibedrijf voelt zich oneerlijk behandeld: 'Waarom mag Uber z'n illegale gang gaan?'

De politie schrijft op Facebook dat meerdere chauffeurs een boete van 370 euro hebben gehad voor onnodig toeteren. Een aantal chauffeurs heeft de boete meteen gekregen. Van anderen is het kenteken genoteerd, zij krijgen de boete later per post.

De taxichauffeurs zeggen dat er de komende weken meer acties volgen.

Lijkt wel of de @Politie_Adam de boel heeft geblokkeerd. Er schuiven geen taxi's meer aan en takelwagens staan klaar. Top! pic.twitter.com/uKMP3YCRjj

— Roos020 (@roos020) June 17, 2017
Martin Damen