Actie gestart om exclusieve Soho House toch naar Amsterdam te krijgen

Op Facebook is een actie gestart om de besloten membersclub Soho House toch nog Amsterdam te krijgen. De rechter zette eind vorige maand een streep door de plannen voor het exclusieve hotel.

De internationale club en hotel voor creatievelingen zou zich vestigen in het voormalig Bungehuis aan de Spuistraat. Buurtbewoners waren bang voor overlast en stapten naar de rechter. Die bepaalde dat de omgevingsvergunning onterecht was verleend.

Via een Facebook-pagina worden creatievelingen opgeroepen om hun steun te betuigen voor de komst van de membersclub naar Amsterdam. Inmiddels hebben zo'n duizend mensen hun 'like' gegeven aan de pagina.

'Soho House is een absolute aanwinst voor Amsterdam als stad en ook voor de creatieve sector!', schrijft een van de fans. Een ander: 'Amsterdam is geen wereldstad zonder soho house!'

'Uniek concept'
Volgens projectontwikkelaar Aedes is het Soho House een uniek concept en een toevoeging aan de binnenstad, ook voor de werkgelegenheid en de economie. Niet zomaar weer een hotel, maar een besloten club voor de creatieve industrie. Een ontmoetingsplaats waar kunstenaars zaken kunnen doen en kunnen eten en drinken. 

Soho, dat wereldwijd vestigingen heeft, was eerder gepland aan de Raamgracht, maar na protest van de buurt viel dat plan ook in duigen.