Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herstel Fons Vitae Lyceum duurt ruim een jaar: leerlingen naar tijdelijke locatie

22 juni 2017, 21.22 uur · Aangepast 22 juni 2017, 22.23 uur

Het Fons Vitae Lyceum opent dit schooljaar niet meer de deuren maar ook voor het volgend schooljaar moet er een tijdelijke locatie gezocht worden. Gisteren brak er een forse brand uit met enorme schade als gevolg.

Het vuur greep snel om zich heen gistermiddag. De brand ontstond door werkzaamheden aan het dak. Al het personeel en kinderen konden op tijd geëvacueerd worden. 'Ik sta hier nu "vrolijk" voor de camera maar het huilen staat me nader dan het lachen. De bovenste verdieping is echt afgebrand', zei directeur David Asser vanmiddag nog. 

Lees ook: Geëvacueerde leerlingen Fons Vitae Lyceum: 'Hopelijk hebben we nu geen proefwerkweek'

Alles staat blank
De enorme waterschade in de school is nu het grootste probleem. 'Dus als je naar alle lokalen kijkt onder de brandhaard zitten tot en met mijn kamer op de begane grond aan toe staat het blank', treurde Asser. Hij heeft de ouders en leerlingen vanavond geïnformeerd dat het schoolgebouw te zwaar beschadigd is.

'Het is niet mogelijk hier dit schooljaar nog terug te keren. En voor het herstel van het gebouw, wat gelukkig wel lijkt te kunnen, zal zeker een schooljaar worden uitgetrokken. Dat betekent tot onze grote spijt dat we volgend schooljaar op een tijdelijke vervangende locatie het onderwijs zullen verzorgen', zegt hij op de site.

Veel leraren, ouders en kinderen kwamen vanmorgen vroeg even kijken hoe de school er bij stond. De schrik en emotie zit er flink in. 'Blij dat er geen kinderen meer waren. Het grootste gedeelte van de kinderen was niet meer aanwezig. Dus dat was een geluk bij een ongeluk', zegt een ouder.

Lees ook: Fons Vitae Lyceum voorlopig dicht na grote brand

De leerlingen zijn nu de rest van de week vrij. Voor hen wordt nu druk gekeken waar ze terecht zouden kunnen om hun lessen te volgen. De toetsweek gaat wel door, een locatie daarvoor wordt nog bekendgemaakt.

Persoonlijke spullen en fietsen kunnen morgen opgehaald worden. 'Het schoolgebouw is onveilig. Het is dus ten strengste verboden om de school binnen te gaan.'