Start van hoofdcontent

112

nl

Geen boetes uitgeschreven wegens landelijke storing politiesysyemen

28 juni 2017, 13.45 uur · Aangepast 28 juni 2017, 15.39 uur · Foto: Anne Sachtleven

De politie kampt met een groot probleem. In het hele land is het niet mogelijk om bonnen uit te schrijven, omdat agenten niet kunnen inloggen in de systemen.

Ook in Amsterdam hebben agenten last van het probleem. Een woordvoerder kan nog niet veel over de omvang van het probleem omdat gewacht wordt op landelijke instructies. De storing speelt al sinds gistermiddag en het is nog niet duidelijk hoelang het nog gaat duren. 

Ouderwets bonnenboekje
Een andere woordvoerder van de politie zegt tegen het Algemeen Dagblad dat agenten nu met pen en papier mensen zullen beboeten. Maar het is onduidelijk of agenten nog wel beschikken over de formulieren die nodig zijn om iemand op de bon te slingeren. Als agenten geen bonnenboekjews bij zich hebben moeten ze een losse notitie maken van de overtreding. 

Er zijn geen aanwijzingen dat de storing iets te maken zou hebben met de wereldwijde cyberaanval van gisteren. Wel is de landelijke site politie.nl beperkt beschikbaar. Ingevulde en verstuurde webformulieren komen daardoor mogelijk niet of te laat aan.