Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf verdachten moord Djordy Latumahina blijven vast

28 juni 2017, 22.24 uur · Aangepast 5 maart 2018, 15.17 uur

Vijf van de zes verdachten van de moord op Djordy Latumahina (31) blijven vastzitten in afwachting van hun proces. Een verzoek tot vrijlating werd door de rechtbank afgewezen.

Latumahina werd in oktober vorig jaar in zijn auto doodgeschoten in een parkeergarage onder het appartementencomplex waar hij woonde samen met zijn vriendin en dochtertje. Vanmiddag werd de eerste proformazitting in de zaak behandeld

In totaal zijn er nu zes verdachten in de zaak, zij moesten vanmiddag allemaal voorkomen. Eén van hen, Benito L. zit niet in voorarrest, maar moet wel voor de rechter verschijnen. Justitie denkt dat Cedric R. (39) de moord heeft uitgelokt en de aanslag heeft gecoördineerd. Zijn broer, Wendell R. (45) wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van de moord.

Lees ook: Liquidatie Djordy Latumahina was vergissing, vijf verdachten opgepakt

Van de 41-jarige Djurgen W. wordt gedacht dat het de schutter is. De 44-jarige Ulrich B. zou de vluchtauto's hebben bestuurd. Giovanni D. wordt, net als Benito L. verdacht van het helen van de gebruikte vluchtauto's. Ook worden alle mannen verdacht van het deel uitmaken van een criminele organisatie die als oogmerk had om liquidaties te plegen.

Een tweede schutter is nog voortvluchtig. De hoofdofficier van justitie heeft voor de gouden tip een beloning van 25.000 euro uitgeloofd. De zaak gaat op 8 september verder.

Lees ook: Vrienden Djordy: 'Zijn naam wordt gezuiverd nu politie ook uitgaat van vergissing'