Start van hoofdcontent

Stad

nl

79-jarige man beroofd van invalidebus: 'Hij reed als een zonnetje'

28 juni 2017, 23.34 uur

De invalide Piet de Braal uit Oost is in zak en as. Zijn omgebouwde invalidebus is een kleine week geleden voor zijn deur in de Kuipersstraat gestolen.

De Braal is slecht ter been en is voor zijn vervoer afhankelijk van de bus. 'Je mist hem gewoon als je ergens naartoe wil bijvoorbeeld naar Zandvoort een terrasje pakken of Bloemendaal. En ik had graag nog naar Brussel gewild waar ik gewerkt heb', vertelt hij.

De 12 jaar oude transitbus die hij jaren geleden voor een 'mooi prijsje' op de kop heeft getikt is speciaal voor hem omgebouwd. De 79-jarige De Braal was er helemaal in zijn nopjes mee. 'Ik heb diverse auto’s gehad. Maar zo een fijne auto, hij reed als een zonnetje, ik heb nog nooit zo’n auto gehad.'

De Braal heeft aangifte gedaan van de diefstal, maar hij vreest dat de auto inmiddels naar het buitenland is getransporteerd. Hij vreest dus dat de auto niet meer terugkomt en is op zoek naar een nieuwe auto. Dat is lastig, omdat hij een hoge instap nodig heeft en de wagen aangepast moet kunnen worden.

'Ik heb nog geen andere op het oog en dan hoop ik dat iemand op de één of andere manier iemand nog een gaatje weet voor nog een knappe auto voor niet te duur.'