Wachttijden CBR naar nieuw record: 13 weken

Net begonnen met rijlessen? Dan is het misschien handig om maar direct je praktijkexamen te reserveren bij het CBR. De wachttijd in Amsterdam is naar een nieuw record gestegen: dertien weken.

Dat geldt dan voor de kandidaten die voor het eerst willen afrijden. Elke week brengt het CBR een lijst uit met de voorspelde wachttijd. Daaruit blijkt dat twee weken geleden de wachttijd nog 'maar' negen weken was, een week later was dat opgelopen naar elf. Nu bedraagt de wachttijd dus dertien weken.

Herexamens
Ook voor herexamenkandidaten nemen de wachttijden enorm toe. De wachttijd was daar zes weken geleden nog maar twee weken. Nu al moet je zeven weken geduld hebben, voordat je weer mag afrijden.

Elders geen zin
Uitwijken naar andere locaties van het CBR in Noord-Holland heeft weinig zin. In bijvoorbeeld Alkmaar is de wachttijd negen weken en in Haarlem en Zaandam moet je elf weken geduld hebben. Een compleet overzicht vind je eerste examens vind je hier, voor de herexamens kun je het lijstje hier inkijken.

Examinatoren
Oorzaak van het probleem is een groot tekort aan examinatoren bij het CBR. De vraag is enorm toegenomen sinds 17-jarigen mogen afrijden en de economie onverwacht snel is aangetrokken. Voor het einde van het jaar wil het CBR zestig nieuwe examinatoren hebben aangenomen.