Start van hoofdcontent

112

nl

Agent pakt 'intimiderend' nepwapen af van 16-jarige jongen in Staatsliedenbuurt

6 juli 2017, 12.24 uur · Aangepast 6 juli 2017, 14.50 uur · Foto: Politie Amsterdam

De politie heeft vanochtend een 'zeer dreigend uitziend nepvuurwapen' van een 16-jarige jongen in beslag genomen. Hij was er buiten in de Staatsliedenbuurt mee aan het spelen.

'We zijn twee keer gewaarschuwd dat een jongen met een vuurwapen op straat was gezien en in een park op beesten aan het schieten was', vertelt wijkagent Marcel Lagerwey.

Vanochtend is de wijkagent op bezoek gegaan bij de jongen en zijn ouders. Het nepwapen, een balletjespistool, is in beslag genomen. 'Het zag er nog steviger uit dan mijn eigen dienstwapen', zegt Lagerwey. 'Een intimiderend stuk speelgoed.'

Lees ook: OM waarschuwt voor nepwapens: 'Kunnen erg lijken op echte wapens'

De wijkagent heeft naar eigen zeggen 'nog even goed uitgelegd' wat de consequenties van spelen met een nepwapen kunnen zijn. 

Net na melding een zeer dreigend uitziend nepvuurwapen inbeslag genomen bij een 16-jarige jongen. Geschrokken ouders. Risico's geschetst.

— Marcel Lagerwey (@polFanScholten) July 6, 2017

'We hebben verteld dat dit voor ons een vuurwapengevaarlijke situatie had kunnen opleveren en wij ons vuurwapen hadden kunnen trekken, met alle gevolgen van dien.' De ouders en jongen waren erg geschrokken van dat scenario.

De jongen had het nepwapen gekregen van een vriendje op school. Met hem gaat de politie nog een gesprek voeren, zegt Lagerwey.

Lees ook: Moeder tiener met nepwapen verbolgen: 'Ze hadden geen kwaad in de zin'