Start van hoofdcontent

Stad

nl

Actievoerders trokken aan noodrem bij Centraal Station

8 juli 2017, 00.55 uur · Aangepast 8 juli 2017, 03.38 uur · Foto: Jos van Zetten

Niet mensen op het spoor, maar actievoerders hebben rond 17.30 uur ervoor gezorgd dat het treinverkeer rond het Centraal Station ontregeld werd. Mogelijk gaat het om NS-medewerkers.

Er vond rond die tijd een werkoverleg van het Amsterdams Machinisten Kollectief, waarbij sommige NS-medewerkers zijn aangesloten, plaats. 'Een aantal personen is hierna, rond 17:15 uur, actie gaan voeren op het station, met als gevolg dat de treindienst verstoord is geraakt', laat een woordvoerder van de NS weten.

Voorzorg
Eerder meldde de NS dat er 'personen op het spoor liepen'. Dat blijkt niet waar te zijn geweest. 'Uit voorzorg zijn maatregelen genomen voor het geval dat deze personen op het spoor zouden lopen', zegt de woordvoerder. 'Ook is er aan noodremmen getrokken.'

Het is niet zeker of degenen die aan de noodremmen trokken daadwerkelijk NS-medewerkers zijn of dat het om andere actievoerders gaat. 'Wij betreuren het dat reizigers hier last van hebben gehad en zoeken dit goed uit. Als blijkt dat er eigen medewerkers bij betrokken zijn, dan is dat onacceptabel.'

Volgens dienstregeling
Rond 18:30 uur konden de treinen rond Amsterdam Centraal weer volgens dienstregeling gaan rijden. De vertraging nam toen geleidelijk af.