Start van hoofdcontent

112

nl

Reddingsbrigade trok eerder aan bel over veiligheid Sloterplas

10 juli 2017, 10.19 uur · Aangepast 11 juli 2017, 14.36 uur · Foto: Inter Visual Studio

De Reddingsbrigade Amsterdam heeft stadsdeel Nieuw-West al eerder gewaarschuwd voor de veiligheid rond de Sloterplas. Daar verdronk gisteren de vijfjarige Kauane.

Dat zegt voorzitter Walter Weg van de Reddingsbrigade Amsterdam in De Telegraaf. Bij warm weer kan het behoorlijk druk zijn in en rond het water. 'We hebben hiervoor gewaarschuwd en een plan ingediend voor een strandwacht bij het Sloterstrand. Dat is in de ijskast beland, omdat het stadsdeel aangaf dat er geen beleid op toezicht bij open water was', zegt Weg.

Lees ook: Meisje (5) verdronken in Sloterplas

'Ook op ons aandringen voor het maken van een risico-inventaristatie is niet positief gereageerd', vertelt Weg verder. In de krant reageert ook stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud. 'Wij mogen als stadsdeel zelf geen beleid maken, maar daar kunnen we ons niet achter verschuilen', zegt hij. 'Dit is belangrijk om direct op te pakken: dit is het tweede slachtoffer op het Sloterstrand en daarom moeten we nu doorpakken en niet wachten tot er nieuw beleid is.'

Het Braziliaanse meisje was met haar familie aan het barbecueën bij de Sloterplas, toen haar moeder haar uit het oog verloor. Dat schrijft Het Parool. Een ooggetuige zegt in De Telegraaf dat Kauana pas negen maanden in Nederland woonde.

AT5 WhatsApp