Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twaalf jaar cel voor man die eigen vrouw doodstak in Nieuw-West

13 juli 2017, 18.02 uur

De 30-jarige man die in december 2015 zijn echtgenote doodstak, krijgt twaalf jaar gevangenisstraf. Hij is veroordeeld voor doodslag en voor het mishandelen van een medewerkster van de Kinderbescherming.

De man stak zijn vrouw in hun woning aan de Comeniusstraat meermaals met een mes, kort nadat ze was teruggekeerd van het naar school brengen van hun zoontje. De vrouw overleed kort daarop in het ziekenhuis. Hun 3-jarige dochtertje was thuis toen het drama zich afspeelde.

De man gaf tijdens zijn proces wisselende verklaringen over wat er is gebeurd. Na verloop van tijd beweerde hij dat zijn vrouw bij thuiskomst agressief zou zijn geweest en dat ze hem met twee messen had bedreigd. Hij beriep zich daarom op noodweer.

Lees ook: Gezin doodgestoken vrouw was bekend bij Jeugdbescherming

'Beeld omgedraaid'
De rechtbank gelooft die lezing niet, omdat de man na het incident juist 112 belde en zijn vrouw hulp probeerde hulp te verlenen. 'Met het verstrijken van de tijd is dat beeld omgedraaid en heeft hij geprobeerd zijn vrouw een agressieve rol toe te dichten. Hij heeft hiermee de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht, met name de nog jonge kinderen die nu zonder hun moeder verder moeten en de ouders die hun dochter moeten missen', aldus de rechtbank.

Twee dagen nadat hij zijn vrouw doodstak, heeft de man een medewerkster van de Kinderbescherming geslagen. Zij kwam hem vertellen dat de kinderen uit huis zouden worden geplaatst. De man had al een strafblad en ook kwam hij in de periode voor het incident voor in de politiesystemen. De rechtbank vermoed dat er sprake is van agressieproblematiek en heeft daarom een hogere straf gegeven.

Lees ook: Buurvrouw doodgestoken vrouw: 'Hij is niet goed in zijn hoofd'