Start van hoofdcontent

112

nl

Drie verdachten nog vast in witwasonderzoek twee restaurants

13 juli 2017, 22.19 uur · Aangepast 13 juli 2017, 22.42 uur

Drie van de vijf verdachten die twee weken geleden werden aangehouden in een groot onderzoek naar drugshandel en witwaspraktijken, zitten nog vast. De andere twee zijn vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in de zaak.

De politie verdenkt de in totaal acht verdachten van voorbereidingen voor de invoer van drugs en witwassen. Het vermoeden bestaat dat grote sommen geld, afkomstig uit drugshandel, werden geïnvesteerd in twee restaurants in de stad.

Lees ook: 'Restaurant aan Oostoever Sloterplas gefinancierd met drugsgeld'

Het zou gaan om het nieuwe restaurant Sauda aan de Sloterplas en restaurant Ada op Plein '40-'45. Volgens de huidige eigenaar van de twee restaurants houdt het onderzoek echter verband met de vorige eigenaar van Ada.

De raadkamer bepaalde dinsdag dat de drie verdachten nog 90 dagen vast moeten blijven zitten. De vierde verdachte werd eerder deze week op vrije voeten gesteld wegens gebrek aan bewijs, maar blijft wel verdachte in de zaak. De vijfde verdachte, een Amsterdammer, is geschorst wegens persoonlijke omstandigheden, maar blijft ook verdachte.