Start van hoofdcontent

112

nl

Twee brandstichtingen Noord: drie auto's in vlammen op

16 juli 2017, 10.41 uur · Aangepast 16 juli 2017, 21.55 uur

Opnieuw zijn vannacht meerdere auto's in vlammen opgegaan in Noord. Bij twee verschillende brandstichtingen gingen drie auto's verloren.

Het grootst was de schade op de Heimansweg. Hier werd rond 4.30 uur brand gesticht in een geparkeerde wagen die al snel in lichterlaaie stond. Het vuur sloeg over naar een andere auto die ook in vlammen opging. 

#Opnieuw twee #auto's in #vlammen op in #Amsterdam #noord. Dit keer op de #Heimansweg. Oorzaak onbekend. @BrandweerAA @Politie_Adam pic.twitter.com/dwLf9YujyL

— Martin Damen (@martindamen58) July 16, 2017 Eerder die nacht moest de brandweer al uitrukken voor een autobrand aan de Polijsterweg. Hier ging ook een geparkeerde auto verloren. 

#Opnieuw #auto #uitgebrand in #Amsterdam #noord. Inmiddels de 23ste dit jaar in noord. Polijsterweg. L portier deur stond open.@BrandweerAA. pic.twitter.com/LaUOGQoUeT

— Martin Damen (@martindamen58) July 16, 2017

'Geen bekende auto's'
Buurtbewoners laten aan AT5 weten dat de brand ontstond in een van de auto's en is overgeslagen naar de ander. Opvallend genoeg is de eerste wagen niet 'bekend' in de buurt. De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben.