Start van hoofdcontent

112

nl

Buurman met argwaan voorkomt woninginbraak Markengouw

17 juli 2017, 09.53 uur · Foto: Martin Damen

In een woning aan de Markengouw in Noord hebben drie personen afgelopen nacht proberen in te breken. De cilinder van het slot bleek uit de deur gehaald, maar de daders kregen het benauwd toen een auto de straat inreed en staakten de inbraakpoging.

Een getuige die om iets voor vier op het balkon van zijn woning aan de Oosterendstraat stond zag de personen met het slot rommelen en belde de politie. Met meerdere eenheden kwam de politie ter plaatse en ook een helikopter werd ingezet om te zoeken naar verdachten van de inbraakpoging. 

Agenten zijn ook in de woning geweest om uit te sluiten dat inbrekers zich daar ophielden, maar niemand werd binnen aangetroffen. De politie heeft de woning laten afdichten. 

Mogelijk zijn de bewoners op vakantie. Ieder jaar waarschuwt de politie tijdens de vakantieperiode voor inbraakrisico. De politie adviseert buren op de hoogte te stellen van de vakantie. 

#Woninginbrekers trekken cilinder uit slot voordeur en gaan ervandoor. #Politiehelikopter #zulu 8013 zoekt mee. #Markengouw Amsterdam noord pic.twitter.com/gxpVDqLY4i

— Martin Damen (@martindamen58) July 17, 2017