Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen cel voor presentator Rick Brandsteder, wel een boete

18 juli 2017, 16.29 uur · Aangepast 18 juli 2017, 16.59 uur

Presentator Rick Brandsteder hoeft de cel niet in voor een vechtpartij in een kroeg in januari vorig jaar. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van een week en een boete van 750 euro .

En Brandsteder komt daarmee zo lijkt het goed weg, het Openbaar Ministerie had vier weken geëist. Het is namelijk niet de eerste keer dat Brandsteder bij incidenten in het nachtleven betrokken is. Brandsteder is in het verleden al veroordeeld voor belediging van een politieagent, openlijk geweld en rijden onder invloed.

Voorgedrongen bij de wc
Bij de meest recente mishandeling, 30 januari 2016 in de Leidsekruisstraat, zou Brandsteder meerdere keren op zijn doelwit hebben ingeslagen. Het slachtoffer had de presentator aangesproken omdat Brandsteder zou hebben voorgedrongen bij de wc.

Volgens Brandsteder lokte het slachtoffer de klappen uit door beledigende opmerkingen over hem en zijn vader te maken. 'Ik snap nog steeds niet dat ik erin ben getrapt. Hij lokte mij gewoon uit. Hij is doelbewust bezig geweest om mij een foutje te laten maken. Het voelt alsof ik door hem in de val ben gelokt', zei hij daar vorig jaar over.

'De verdachte heeft op onaanvaardbare wijze gereageerd op een situatie die hem niet beviel', aldus de rechtbank. Brandsteder kreeg ook een proeftijd van een jaar opgelegd.