Start van hoofdcontent

112

nl

Ernstig ongeval met motorrijder op A9, snelweg in één richting dicht

22 juli 2017, 14.41 uur · Aangepast 22 juli 2017, 16.22 uur

De A9 buitenring richting knooppunt Holendrecht in Zuidoost is volledig dicht na een ernstig ongeval met een motorrijder. Er zijn twee ambulances opgeroepen en een traumaheli is onderweg.

De motor is geraakt door een band die van een auto was losgekomen. De auto reed op de andere rijbaan toen een wiel loskwam. Het wiel stuiterde over de vangrail naar de andere rijbaan, raakte daar een andere auto en vervolgens de motor. De motorrijder is vervolgens onderuit gegaan en gewond geraakt.

Het slachtoffer was aanspreekbaar na het ongeluk en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat nu naar omstandigheden redelijk met de motorrijder, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Er is onderzoek gedaan door de Verkeersongevallenanalyse. Verkeer werd ter plekke omgeleid via de A1 en A10. Rond 14.00 uur was de weg weer open.

Slachtoffer is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis en VOA is bezig met het onderzoek. Omleiding is door @Rijkswaterstaat ingesteld. pic.twitter.com/ExMRI0fX8G

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) July 22, 2017