Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Mitchell Dijks heeft nog geen rugnummer maar wel een plekje in de selectie

24 juli 2017, 10.01 uur · Aangepast 24 juli 2017, 11.18 uur

Een rugnummer moet hij nog krijgen maar het vertrouwen van de nieuwe Ajax-trainer Marcel Keizer lijkt hij wel te hebben. Mitchell Dijks krijgt dit seizoen gewoon weer een kans bij Ajax.

Afgelopen seizoen werd de 24-jarige linksback verhuurd aan Norwich City. Een vertrek leek deze zomer aanstaande, hij stond niet eens op de lijst van Ajax toen de nieuwe rugnummers werden bekend gemaakt. 

'Goed gesprek met Keizer'
Volgens De Telegraaf is trainer Keizer van gedachten veranderd en tracht Ajax hem nu alsnog in te schrijven voor de Champions League. Daarin wacht woensdag de eerste confrontatie met OGC Nice. 'Mitchell heeft vrijdag een goed gesprek met Keizer gehad. Daar sprak vertrouwen uit', zegt zijn zaakwaarnemer tegen de krant.

Lees ook: Ajax deelt rugnummers uit: Ziyech nieuwe nummer 10

Achterin is de spoeling sinds het vertrek van Jaïro Riedewald en Kenny Tete wat aan de dunne kant. Daley Sinkgraven is voorlopig ook nog niet inzetbaar. Ajax heeft overigens nog enkele potentiële verdedigers, volgens de krant is onder andere Manuel Orejuela van Deportivo Cali in beeld.

Met welk rugnummer Dijks straks zijn eventuele rentree maakt bij Ajax is niet bekend. Sinds het vertrek van Tete is het rugnummer twee in ieder geval nog niet bezet.