Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Tweehonderdste wedstrijd lonkt voor Ajacied Schöne

26 juli 2017, 15.35 uur

Mocht Lasse Schöne vanavond voor Ajax op het veld staan in de wedstrijd tegen OGC Nice, dan is het zijn 200ste wedstrijd als Ajacied.

'Daar ben ik heel trots op', zegt de Deen op de website van Ajax. 'k ben niet zo bezig met statistieken, maar 200 wedstrijden is niet niets. Dat is een aantal waarvan ik hoopte het te halen toen ik van NEC naar Ajax kwam. Dat het ook gebeurt, is iets heel moois en unieks.' Schöne zegt nog steeds erg trots te zijn als speler van Ajax.

269 wedstrijden voor een andere Deen
'Ik sta wel in een mooi rijtje Denen.' Om bovenaan dat rijtje Ajax-Denen te komen moet Schöne nog wel flink aan de bak. Sören Lerby speelde in totaal 269 wedstrijden voor Ajax.

De mogelijk 200ste wedstrijd van de middenvelder is meteen ook een hele belangrijke voor Ajax. Met een goed resultaat behoudt Ajax zicht op deelname aan de Champions League. Maar het is ook het eerste officiële duel van Ajax na de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Hoe moeilijk het soms ook is, Schöne zegt dat de spelers inmiddels wel een knop kunnen omzetten, wanneer er wedstrijden gespeeld moeten worden.

Nouri's 'plekkie' in de kleedkamer
'Natuurlijk gaan je gedachten daarna gelijk weer terug naar Appie. We zien ook allemaal zijn 'plekkie' in de kleedkamer', zegt Schöne. 'Natuurlijk zijn we daar mee bezig. Dan is het juist fijn dat je tijdens trainingen of wedstrijden even op voetbal gefocust kunt zijn. Dan heb je een doel. En we hebben elkaar.'

Lees ook: Broer Nouri bedankt voor eerbetoon: 'Ik zal alles fluisteren in zijn oor'

In het Franse Nice speelt Ajax vanavond om 20.45 uur in de derde voorronde van de Champions League. Volgende week is de return in de Johan Cruijff Arena.