Geroyeerde Bram Moszkowicz wil weer advocaat worden

De geroyeerde oud-advocaat Bram Moszkowicz overweegt serieus een verzoek in te dienen om weer aan de slag te kunnen als advocaat.

Dat zegt Moszkowicz vanavond in een gesprek met EenVandaag. De oud-advocaat werd in 2013 voor het leven geschorst. 'Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom', zegt hij in het tv-programma.

Lees ook: 'Moszkowicz heeft advocatuur wel sexy gemaakt'

Of Moszkowicz dan wel of niet weer advocaat wordt hangt af van het oordeel van de Raad van Toezicht van de advocatuur. Hoe dan ook begint Moszkowicz morgen met een nieuwe baan als juridisch adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur. Dat is het nieuwe kantoor van zijn vriendin, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst.

Het is de op één na mooiste baan in de wereld, vindt Moszkowicz: 'Ik wil bezig blijven met het recht en mensen adviseren. Dat is nu de op-een-na mooiste stap die ik kan nemen. Ik ga de komende tijd verder studeren en cursussen volgen om bij te blijven.'