Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tevredenheid over Canal Parade: op 30 aanhoudingen na vooral feestelijk

6 augustus 2017, 18.49 uur · Aangepast 9 augustus 2017, 11.32 uur

Geen noemenswaardige gebeurtenissen en een feestelijke sfeer, concludeert de politie. De Canal Parade gisteren is op een paar incidenten na wat de politie betreft naar tevredenheid verlopen.

Dertien personen zijn er gisteren aangehouden, drie zakkenrollers werden op heterdaad betrapt. Zij liepen tegen de lamp toen ze er met een loktelefoon van het zakkenrollersteam vandoor gingen. 

Andere aanhoudingen werden gedaan in verband met mishandeling, bedreiging, diefstal en belediging. Een Pool werd opgepakt omdat hij in zijn thuisland gesignaleerd stond. En voor 17 mensen eindigde de Canal Parade eerder omdat ze teveel hadden gedronken. 

Lees ook: Veel pleinen en straten vol, politie sluit feestlocaties af

Knelpunten in de stad werden nauwlettend in de gaten gehouden en gesloten als het te druk werd. Het Amstelveld, de Reguliersdwarsstraat en de Zeedijk gingen op een gegeven moment dicht. 

'Mooie samenwerking'
De politie looft verder nog een actie op de Zeedijk. Daar was een man gewond geraakt waarop handhavers samen met omstanders hand-in-hand een kring vormden. Op deze manier hulpverleners in alle rust hun werk doen. 'Dit was een mooie vorm van samenwerking', aldus politie. 

Mensen die vandaag bijvoorbeeld naar de Dam gaan voor de afsluiting van de Pride, wordt aangeraden hun telefoon of portemonnee in de gaten te houden. 

Lees ook: Canal Parade: Boten, zon en duizenden toeschouwers: 'Helemaal geweldig!'