Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sluiting dreigt voor kinderboerderij in Noord

8 augustus 2017, 10.26 uur

Vorige week woedde er nog brand in kinderboerderij De Bokkesprong in Noord. Nu dreigt de boerderij de schuren helemaal te moeten sluiten.

Enkele schuren van de kinderboerderij zijn volgens eigenaresse Nancy Ebeltjes gebouwd zonder vergunning. Het stadsdeel heeft volgens haar aangegeven dat het mogelijk is dat de boerderij moet sluiten. Ze kreeg een e-mail van een projectleider van stadsdeel Noord. Hierin stond dat de het stadsdeel al met Nancy in gesprek was over 'de problematiek' rondom de kinderboerderij. Half september is er weer een bijeenkomst waarbij de eventuele sluiting wordt besproken.

Lees ook: Beheerder hoopt op donaties na afbranden van kippenschuur in Noord

'De gemeente had al laten weten dat we vanaf 1 september dik vierhonderd euro huur per maand moeten gaan betalen. Waar moeten we dat van betalen als kinderboerderij zonder subsidie en met nauwelijks inkomsten? Het werd me toen al duidelijk dat ze ons weg willen hebben om hier schooltuinen te maken', zegt Ebeltjes tegen De Telegraaf

Op veel steun van omwonenden hoeft ze niet te rekenen. Ze leeft op gespannen voet met bepaalde buurtbewoners die haar verwijten slecht met de dieren om te gaan en zich asociaal te gedragen. Ook zou de kinderboerderij slecht onderhouden zijn. Volgens Ebeltjes komt dit door geldgebrek.

Lees ook: Kippen omgekomen bij brand kinderboerderij Noord

Vorige week zei de eigenaresse tegen AT5 nog dat ze brandstichting vermoedde door een van de buurtbewoners. 'Er zijn wel mensen die problemen hebben met de boerderij, die niet graag hier komen en ons graag in een kwaad daglicht willen zetten.' In De Telegraaf zegt ze nu dat ze de ochtend voor de brand nog bezig was met wegbranden van ongedierte. 'Vermoedelijk is er iets blijven smeulen, wat 's nachts tot de brand heeft geleid.' Bij de brand kwamen 25 kippen om.