Geliquideerde Amsterdammer 'doopte horloges met champagne'

De vorige maand in Breukelen doodgeschoten Amsterdammer Jaïr Wessels beschikte over een flinke hoeveelheid geld. Hoe hij hier aan kwam probeerde Justitie al een tijdje te achterhalen.

Wessels verscheen eind 2016 al op de radar van Justitie, meldt Het Parool vandaag in een artikel over de doodgeschoten crimineel. De in 1986 geboren Wessels was al op jonge leeftijd actief in het criminele milieu. En hoewel hij geen vast inkomen had, leidde hij een luxe leventje. 

Zo woonde hij part-time in Spanje, huurde hij een luxe villa op Ibiza, reed hij in dure wagens en 'doopte' hij op feestjes zijn nieuwe horloges met champagne. Uiteraard gezeten aan een VIP-tafel. 

Verstopt geld
Na de liquidatie van Wessels, op 7 juli bij station Breukelen, vond de politie krap driehonderdduizend euro verstopt in drie verschillende huizen. Ook zijn verschillende voertuigen en papieren van dure sieraden in beslag genomen. 

Hoe hij precies aan dit geld kwam probeerde Justitie dus al een tijdje te achterhalen. Maar midden in het onderzoek werd Wessels doodgeschoten. Het onderzoek naar deze liquidatie verloopt 'moeizaam', zo stelt Het Parool.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie