Helpende automobilist en arts bestolen na ongeluk motorrijder: 'Schofterig'

Een automobilist en een arts die een motorrijder wilden helpen na een ongeluk op het Singel zijn vanmiddag bestolen.

Dat gebeurde rond 16.00 uur. De automobilist was aan het inparkeren toen de motorrijder hem inhaalde. Die belandde daarna met de motor in een bootje op het Singel en kwam zelf in het water terecht. De automobilist deed zijn jas uit omdat hij mogelijk in het water moest springen.

Lees ook: Motorrijder te water langs het Singel

Daarna heeft iemand heeft die jas meegenomen. In de jas zaten een telefoon en een portemonnee met een bankpas, creditcard en rijbewijs. Ook een op de fiets passerende arts is bestolen. Zij legde haar tas naast haar fiets neer en ging helpen, maar vervolgens werd haar tas met een laptop erin gestolen.

De recherche van het politiebureau aan de Lijnbaansgracht doet onderzoek naar beide diefstallen. 'Het is schofterig', zegt een politiewoordvoerder. 'Allemaal mensen kwamen helpen en vervolgens worden er op een onbewaakt moment op twee of drie meter afstand spullen gestolen. Dat is gewoon laaghartig.'

Bewakingsbeelden
Wie meer over de diefstallen weet kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. 'Ook als mensen bewakingsbeelden waar de daders mogelijk op staan hebben horen we dat graag', aldus de woordvoerder.

De oorzaak van het ongeluk wordt nog verder onderzocht. De automobilist wordt niet als verdachte gezien.  

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie