Ajax begint seizoen met nederlaag tegen Heracles Almelo

13 augustus 2017, 00.47 uur · Aangepast 13 augustus 2017, 01.16 uur

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo vanavond met 2-1 verloren. Het was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

De scheidsrechter moest regelmatig ingrijpen. Reuven Niemeijer van Heracles Almelo kreeg een gele kaart nadat hij Mitchell Dijks onderuit schoffelde. Ook Matthijs de Ligt, die vandaag achttien werd, kreeg geel na een te wild duel.

Ziyech wist kort na de rust het eerste doelpunt te maken. Tien minuten later maakte Paul Gladon van Heracles Almelo de gelijkmaker al. In de 82-ste minuut werd duidelijk dat Ajax waarschijnlijk ging verliezen, want Brandley Kuwas zorgde voor de 2-1.

Er kwamen daarna nog een paar grote kansen voor Ajax, maar die leidden allemaal niet meer tot een andere eindstand. Voor Heracles is het een historische overwinning. De laatste keer dat de club van Ajax won was in 1965.