Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schaapherders Kale & Kokkie op de Toekomst: 'Hé, jij wel blijven hè'

14 augustus 2017, 20.35 uur

Echt een goede morgen is het niet voor Ajax-fans Kale en Kokkie. Een 2-1 verlies tegen Heracles en één van de beste spelers van het afgelopen seizoen, Davinson Sanchez, die dreigt te vertrekken. Daarom staan de twee voor de poort van trainingscomplex de Toekomst om de resterende spelers toe te spreken.

Als een soort schaapherder leunt Kokkie op de auto van Hakim Ziyech: 'Hé, jij wel blijven hè'. 'Ik doe mijn best', is het antwoord van de aanvallende middenvelder. Ziyech moet dus zeker blijven, zo vinden de twee. Maar of Ajax koste wat kost ook Sanchez moet houden, dat is maar helemaal de vraag. 'Wat heb je aan een Sanchez als ie dadelijk zijn kont tegen de krip keert en zegt: "ik wil niet"'.

Lees ook: Ajax begint seizoen met nederlaag tegen Heracles Almelo

'Drie miljoen, daar lachen ze in Engeland om'
Toch zou Ajax afgelopen week een uiterste poging gedaan hebben, door Sanchez een flinke salarisverhoging en een nieuw contact te bieden. 'Dan verdient hij 60.000 euro per week, als hij drie miljoen per jaar gaat verdienen, daar lachen ze in Engeland toch om?', zegt Kale. Kokkie voegt daar cynisch aan toe: 'Een paar jaar geleden zong je op de tribune: "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste". Nou zing je: "Wij zijn Ajax, wij zijn de rijkste"'.

Lees ook: Ajax tegen Sky Sports: 'Wij verkopen Davinson Sanchez niet'

Of Sanchez nu vertrekt of niet, dat doet aan de doelstelling niets af, voor beide heren is die glashelder: 'Je moet gewoon kampioen worden, klaar. Daar kan geen discussie over bestaan, klaar uit. Je hebt een begroting van 80 miljoen, kom op nou'.