Start van hoofdcontent

Stad

nl

Alles uit de kast: feest met haring en welkomstvideo voor expats uit VS

16 augustus 2017, 22.27 uur · Aangepast 17 augustus 2017, 00.35 uur

Toen de familie Muller vanuit San Francisco besloot naar Amsterdam te verhuizen, maakten ze daar een ludieke video over als verhuisbericht. Op Facebook trok deze video de aandacht van meer mensen dan verwacht. Reden voor de gemeente om alles uit de kast te halen voor een welkomsfeest voor de expats.

De originele video is nu iets minder dan 40.000 keer bekeken. Maar gratis reclame is gratis reclame, moet Amsterdam marketing hebben gedacht. Dus werd alles uit de kast getrokken om het gezin in het zonnetje te zetten.

Lees ook: Muzikale familie zingt over verhuzing naar Amsterdam

Een welkomstcomité van bijna twintig man sterk, een tafel vol Amsterdamse hapjes, een fotogaaf en een ingehuurd videoteam die een heuse remake van de video van de Mullers in elkaar zette. Niets was te gek voor het welkom voor het pas verhuisde Amerikaanse gezin.

'Het overstijgt mijn verwachtingen', bekent een overweldigde Amy Muller. 'Compleet absurd! Toen Thor (haar man red.) mij vertelde dat I Amsterdam een welkomsfeest wilde geven dachten we al: "Huh. dat is zo bizar!". Dit is gewoon fantastisch, we zijn ontroerd.'