Start van hoofdcontent

Stad

nl

Centraal Station wordt een pop-up paradijs

17 augustus 2017, 01.09 uur · Foto: Google/GRINGAO

De Amstelpassage in het Centraal Station wordt een waar pop-up paradijs. In totaal zijn er negentien pop-up locaties met winkels, horeca, kunst en cultuur geopend. Het gebiedje aan de oostzijde heeft de naam Lil' Amsterdam meegekregen en moet, de naam zegt het al, een afspiegeling worden van Amsterdamse producten.

Mensen kunnen er nu al terecht voor echte Amsterdamse producten, maar de passage wordt op 7 september feestelijk geopend. Dan moeten alle 'units', zoals de NS de pop-ups noemt, open zijn.

'Vanaf vandaag is het een plek voor nóg meer: kunst, cultuur, duurzame fashion en lifestyle concepten. En dat allemaal in een geheel eigentijds jasje', zegt Irma Winkenius, manager van CS. 'We hebben het afgelopen halfjaar samen met Pup gewerkt aan een geheel nieuwe beleving en aanbod voor reizigers en bezoekers op het station. In Lil' Amsterdam proef je de cultuur van Amsterdam'.

Voor niet-Amsterdammers moet Lil' Amsterdam vooral een voorproefje worden van wat hen te wachten staat, zegt initiatiefnemer Annemarie van Gerrevink. Maar, zegt ze, het moet ook een plek worden voor de Amsterdammer. 'Met Lil' Amsterdam brengen wij Amsterdammers en niet-locals samen die op zoek zijn naar verdieping en geïnspireerd willen raken door kunst en cultuur.'