Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woningcorporatie gaat huurders herinneren aan verbod op vakantieverhuur

17 augustus 2017, 15.45 uur · Aangepast 17 augustus 2017, 16.46 uur

Woningcorporatie De Alliantie gaat al haar huurders nog eens herinneren aan het verbod op vakantieverhuur, bijvoorbeeld via het populaire platform Airbnb.

Alle huurders van De Alliantie ontvangen nog voor het einde van het jaar een brief. Huurders die hun sociale huurwoning aanbieden voor vakantieverhuur, kunnen daarvoor uit huis worden gezet.

Al onze huurders ontvangen dit jaar nog een brief dat wij toeristenverhuur niet tolereren ^MK

— de Alliantie (@deAlliantie) 17 augustus 2017

Overigens is De Alliantie niet de enige woningcorporatie die vakantieverhuur niet toestaat. Integendeel juist, alle Amsterdamse woningcorporaties hebben het verboden. Dat gebeurde op aandringen van de gemeente.

Overlast en andere problemen
Eerder deze maand stuurde woningcorporatie Ymere een brief met soortgelijke boodschap aan haar huurders. Daarin stond dat Ymere geen toestemming geeft voor 'kortdurende verhuur, bijvoorbeeld aan toeristen'. 'De reden hiervoor is dat het vaak leidt tot overlast en andere problemen. Een woning is bedoeld om in te wonen en niet om te verhuren als vakantieverblijf'.

Airbnb Verstandig van Ymere, eindelijk de brief waar ik al lang op zat te wachten, @LaurensIvens pic.twitter.com/GGmQ2b2QCL

— Nico van Gog (@NicovanGog) 12 augustus 2017