Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers Overtoom boos om werkzaamheden Liander

17 augustus 2017, 20.32 uur

Morgen zitten bewoners en ondernemers van de Overtoom en Eerste Constantijn Huygensstraat een dag zonder stroom door werkzaamheden. Maar ondanks dat de bewoners van te voren zijn gewaarschuwd, is men er niet over te spreken.

Vijf dagen geleden heeft energiebedrijf Liander in een brief de strommonderbreking aangekondigd. Maar volgens Henk Grifhorst van kinderkledingzaak 't Schooltje aan de Overtoom is dit afdoende. 'Het is niet teveel gevraagd. Stuur iemand fatsoenlijk langs, vraag een gesprek aan en leg alles op tafel wat de mogelijkheden zijn.'

Maar Henk is niet de enige. Ook de apotheker stoort zich aan de manier waarop wordt gecommuniceerd. 'En het feit dat ik maar moet raden wanneer de stroom eraf gaat', zegt de plaatselijke apotheker.

Juridisch gezien hebben de ondernemers geen poot om op te staan maar vinden zij het alles behalve netjes. Dus gaan ze nu samen met MKB Amsterdam het gesprek aan met Liander. Want, meent Grifhorst, dit mag in de toekomst niet nog een keer gebeuren. 

Liander laat weten dat de ondernemers niet hoeven te rekenen op een schadevergoeding. De brief is volgens het bedrijf laat verstuurd omdat het om een storing gaat.