Start van hoofdcontent

112

nl

Twee aanhoudingen na overval op geestelijk beperkte man

17 augustus 2017, 20.58 uur

De politie heeft de twee meisjes kunnen aanhouden die er van worden verdacht mede een overval te hebben gepleegd op een woning in Noord. De bewoner, een geestelijk beperkte man werd bedreigd met een mes en geschopt en geslagen.

De politie zoekt nog drie mannelijke verdachten. De overval was in de middag van 29 juni op de Wieringerwaardstraat. Een 17-jarig en een 18-jarig meisje uit Amsterdam meldden zich op het politiebureau. Ze zijn direct aangehouden.

Een man en een jongen die betrokken waren bij de overval zijn nog niet gepakt. De twee waren in de woning en waren betrokken bij de overval. Een derde man zat in een grijze Volkswagen die buiten gereed stond en er na de overval met het duo vandoor ging. De twee meiden gingen te voet weg.

De man heeft een donkere huidskleur en had een ringbaardje en kroeshaar. Hij droeg tijdens de overval een petje. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en is tussen de 22 en 25 jaar oud. De jongen is tussen de 15 en 17 en heeft ook een donkere huidskleur. Hij heeft plat haar en is ongeveer 1.80 meter lang. Volgens het slachtoffer is hij 'smooth'.