Start van hoofdcontent

Stad

nl

Centraal Station en A'DAM Toren gehuld in Spaanse kleuren

19 augustus 2017, 00.30 uur · Aangepast 19 augustus 2017, 01.44 uur

Het Centraal Station en ook de ADAM Toren zijn vanavond in de kleuren van Spanje gehuld. Dit is ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen gisteren in Barcelona en Cambrils.

Naast de doden raakten nog eens 130 mensen gewond, onder wie drie Nederlanders. 'Burgemeester Van der Laan heeft vandaag een brief naar de burgemeester van Barcelona gestuurd om namens de stad ons medeleven te betuigen', stelde de gemeente eerder vandaag in een reactie op de aanslagen. 'Ook hangen de Nederlandse, Amsterdamse en EU-vlaggen vandaag halfstok op het stadhuis.'

Lees ook: TV de hele dag aan met nieuws uit Barcelona: 'Het is zo verdrietig'

Vanavond en morgenavond zal het Centraal Station worden uitgelicht in de kleuren van de Spaanse vlag. Eerder dit jaar werd de Britse vlag al op CS getoond, uit solidariteit met de slachtoffers van een zware aanslag in Manchester.

abc5media_image_1

Voor aanvang van de hockeywedstrijd tussen de dames van Oranje en Spanje werd een minuut stilte gehouden:

Geen extra maatregelen
De aanslagen in Barcelona hebben vooralsnog niet geleid tot extra veiligheidsmaatregelen in de stad. 'Naar aanleiding van de aanslagen in Spanje is er, zoals gebruikelijk, contact geweest met de politie en de NCTV over de eventuele gevolgen voor Amsterdam', aldus de gemeente.

Lees ook: Minuut stilte voor Spaans consulaat vanwege terreuraanslagen

'Daaruit is gebleken dat er geen aanleiding is om in Amsterdam extra maatregelen te treffen, bovenop de maatregelen die de afgelopen jaren al genomen zijn.' Over wat die maatregelen precies zijn doet de gemeente geen uitspraken. 'Op dit moment is er geen concrete dreiging bekend', aldus een woordvoerder.