Maradona denkt dat hij in Amsterdam is: 'Trots hier te zijn'

Deze dagen verblijft Diego Maradona in het Brabantse Mierlo met zijn club uit de Verenigde Arabische Emiraten. FOX Sports deed veel moeite voor een interview met de stervoetballer en na uren wachten lukte dit. Maar zelf lijkt Pluisje niet helemaal te beseffen waar hij is.

Maradona liet zich afgelopen weekend al zien in het Philips Stadion in Eindhoven en hij verblijft dus iets verderop in een klein dorp. Op de vraag van FOX Sports-presentatrice Hélène Hendriks wat hij er van vindt dat Ruud Gullit assistent-bondscoach is geworden antwoordt hij onder andere dat hij trots is dat hij 'hier in Amsterdam kan zijn. Of in de buurt van Amsterdam. Of bij PSV in Eindhoven. Dan kan ik hem en zijn zoon gedag zeggen.' Suggereert Maradona dat hij een bezoekje gaat brengen in Amsterdam? Zou kunnen. Gullit is onlangs verhuisd naar de Zuidas.

Johan Cruijff
In het korte gesprek komt Johan Cruijff ook nog even aan bod. 'Ik heb hele goede herinneringen aan Johan', zegt hij. 'Als speler was hij grandioos. Bliksemsnel. Als hij opeens versnelde, kon niemand hem meer stoppen. En als persoon was hij geweldig. Je kon met hem over voetbal praten. Je kon met hem praten over je gezin. Het is een groot verlies. Zo voelen we dat allemaal, iedereen uit de voetbalwereld. Ook al weet je niks van voetbal, je weet wel wie Johan Cruijff was.'