Start van hoofdcontent

112

nl

PC Hooftstraat afgeladen met fans Lil' Kleine voor signeersessie

21 augustus 2017, 17.49 uur · Aangepast 21 augustus 2017, 20.45 uur

Een enorme horde fans is op de speciale signeersessie van rapper Lil' Kleine in de PC Hooftstraat afgekomen. Er was geen doorkomen meer aan in de straat.

Lil Kleine staat in oktober in het Carré met zijn nieuwe tournee, de 'Alleen Tour'. Hij vroeg kunstenaar Joseph Klibansky om het artwork voor de promotieposter te ontwerpen. Zowel de rapper als de kunstenaar zijn vanmiddag in de winkel van Klibansky voor een signeersessie. 

Lange tijd moesten de fans in de rij staan om zo dicht mogelijk bij hun idool te komen. Maar dat is natuurlijk niet voor niks, want een meet en greet met Lil' Kleine gaat natuurlijk nooit vervelen: 'Ik heb hem nu dertien keer ontmoet, maar dit wordt dan de veertiende keer', zegt een meisje met een tatoeage van de rapper.

'Maar toch komen elke keer weer de zenuwen op.' Lil' Kleine en Kiblansky kregen het idee naar eigen zeggen na 'een aantal goede clubavonden'. 'Ik kreeg gelijk een visueel beeld in mijn hoofd over hoe het kunstwerk eruit moest zien, de teksten van Kleine zijn zo direct, heftig en vol emotie, ik voel en schilder vaak dezelfde gevoelens', aldus Klibansky.