Start van hoofdcontent

Stad

nl

Met 95 door de bebouwde kom: bewoners zijn racebaan Meteorenweg zat

23 augustus 2017, 13.54 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 19.30 uur

De buurt rond de Meteorenweg in Noord is er helemaal klaar mee: hardrijders die met bijna 100 kilometer per uur over de weg racen waar je normaal gesproken 50 mag. 'Je moet uitkijken, anders liggen je kinderen zo onder de auto.'

Met een stapeltje A4'tjes gaan Vera en Plonie langs de deuren om handtekeningen op te halen. 'We hebben hier twee lijsten, achter en voor. Dus ik denk dat het er meer dan honderd zijn. Alleen van deze straat hè', vertelt Vera terwijl de auto's langs razen.

De Meteorenweg is een lange doorgaande straat. 'Met een goede 100 kilometer per uur kun je hier makkelijk rijden. Behalve als er een kind oversteekt, ja dan zijn we de pineut natuurlijk.' De Partij van de Ouderen vroeg eerder deze week al aandacht voor het probleem op de weg binnen de bebouwde kom. 

Lees ook: 'Handtekeningen tegen snelheidsduivels Meteorenweg'

Een oplossing? 'Flitspalen! En dan ook serieus aanpakken. Niet één flitspaaltje. Om de zoveel meter de flitspalen neerzetten.' Toevallig kwam de politie tijdens het draaien van ons item langs om te controleren. En het was meteen raak. 'Ik reed per ongeluk iets te hard helaas. Ik reed 95 waar ik 50 mocht. Dus dat wordt nogal een bekeuring', zegt de betrapte automobilist. 

Tevreden is Vera echter nog niet. 'We moeten eerst een poosje verder zijn om te kijken, als hun (de politie red.) ook weer weg zijn, jullie zijn weer weg, hoe het dan gaat.'

Wordt er bij u in de straat ook zo hard of gevaarlijk gereden? Meldt het bij AT5 via [email protected]