Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Festival Appelsap een van winnaars Amsterdamprijs voor de Kunst

24 augustus 2017, 20.36 uur · Aangepast 25 augustus 2017, 01.53 uur

Muziekfestival Appelsap, theaterproducent Well Made Productions en beeldend kunstenaar Fiona Tan zijn de winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2017. Dat heeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) vanavond bekendgemaakt in Paradiso.

De Amsterdamse kunstprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de kunst in de stad. Locoburgemeester en wethouder Kunst en Cultuur Kajsa Ollongren reikte de prijzen uit.

De jury keek dit jaar naar eigen zeggen in het bijzonder naar maatschappelijke relevantie en diversiteit. 'We hebben gekozen voor winnaars die grenzen verlegd hebben - en blijven verleggen. Kunst die maatschappelijke vragen niet uit de weg gaat en aanhaakt bij het cultureel diverse publiek dat deze stad kenmerkt. Alle drie de winnaars zijn vooruitstrevend en voorbeeldstellend voor Amsterdam. Het zijn winnaars die durven en die zich inzetten voor een veelzijdige, diverse kunstsector', stelt Juryvoorzitter Tracy Metz.

De winnaars ontvangen, naast een geldbedrag van 35.000 euro, een bijzondere schaal van de stad Amsterdam.

In 2016 werd de Amsterdamprijs gewonnen door schrijfster Annejet van der Zijl, ontwerper en kunstenaar Joris Laarman en door toneelregisseur Daria Bukvic.

Wauw! Wij hebben zojuist de Amsterdam Prijs voor de Kunst gewonnen voor 'Beste Prestatie'. @… https://t.co/WtLAqkcAUr

— APPELSAP (@AppelsapX) August 24, 2017