Ajax wint moeizaam in Venlo, maar met glansrol voor Huntelaar

27 augustus 2017, 18.43 uur · Aangepast 27 augustus 2017, 20.40 uur

Na een moeizame wedstrijd heeft Ajax in Limburg drie punten weten te pakken. Tegen VVV-Venlo werd het 0-2 op het onvoorspelbare kunstgras. Terwijl Dolberg nagenoeg onzichtbaar was, nam Klaas-Jan Huntelaar voorin de leiding.

Ajax begon zeer chaotisch aan de wedstrijd, en leek veel moeite te hebben met het veld. De bal stuiterde alle kanten op, en verraste daarmee menig Amsterdammer.

Pas na de rust, toen Klaas-Jan Huntelaar de Tsjech Václav Cerný verving, wist Ajax de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dat gebeurde in de 55ste minuut. Toen kon Huntelaar Donny van de Beek bereiken, die de assist omzette in zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Een kwartier later is het Van de Beek die de assist geeft voor de 2-0. Neres kon binnenschieten.

Wöber
De Oostenrijkse verdediger, Maximilian Wöber, beleefde zijn debuut. Ook Luis Manuel Orejuela kwam voor het eerst uit voor Ajax.

Huntelaar beslissend
Terwijl Dolberg nauwelijks te zien was, speelde Huntelaar een beslissende rol. Ook Younes beleefde een goede wedstrijd. Vooral in de eerste helft deed hij een aantal fraaie pogingen om de bal voor het doel te krijgen.

De zwaarbevochten overwinning leidt ertoe dat Ajax niet nog verdere deuken in het zelfvertrouwen oploopt. Hoon viel de ploeg ten deel, nadat de Amsterdammers vorige week in Noorwegen deelname aan Europees voetbal verspeelden.