Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Weinig woningen maar veel bedrijven en recreatie op nieuw Marineterrein'

29 augustus 2017, 15.25 uur

Op de nieuw te bouwen wijk op het Marineterrein zal met name plek zijn voor recreatie, groen en kantoorruimtes. De gemeente is van plan om slechts 20 procent van de te bebouwen ruimte beschikbaar te stellen voor woningbouw.

Het Marineterrein moet voor 50 procent openbaar recreatiegebied blijven, op de andere helft moet ongeveer 228.000 vierkante meter aan nieuwe gebouwen verrijzen, schrijft Het Parool. De plannen voor het Marineterrein staan beschreven in een principenota, waarover buurtbewoners en belanghebbenden zich tot eind september kunnen uitspreken.

Lees ook: Nieuwe brug verbindt stationsgebied met Marineterrein

'CS op loopafstand'
In de nieuw te bouwen kantoren komt veel ruimte voor onder andere snelgroeiende technologiebedrijven. 20 procent van de ruimte gaat naar onderwijsinstellingen. Nog eens 20 naar woningbouw en 10 procent de nieuwe gebouwen krijgt een maatschappelijke invulling. In de principenota is bewust gekozen voor veel bedrijfsruimte, vertelt wethouder Van der Burg aan de krant. 'Bedrijven wil je vestigen nabij vervoersknooppunten. CS ligt op loopafstand.'

Lees ook: Voetballers hebben grootse plannen met voormalig Marineterrein

De grond wordt door de gemeente in erfpacht uitgegeven aan de uiteindelijke gebruikers. Omdat het om grond van Defensie en de Marine gaat, krijgt het rijk straks 98 procent van de opbrengsten, de stad 2 procent. Voor het eind van het jaar komt het Projectbureau Marineterrein met een meer uitgewerkt plan voor het terrein.