Start van hoofdcontent

112

nl

'Voodoo voor huis moeder Insiya'

30 augustus 2017, 09.42 uur

Onbekenden hebben deze week geprobeerd de moeder van de ontvoerde Insiya de stuipen op het lijf te jagen. Voor de deur van haar woning in de Watergraafsmeer is een soort voodoo-rtiueel uitgevoerd.

Voor de deur zijjn allerlei spullen aangetroffen die volgens de politie wijzen op zwarte voodoo, meldt De Telegraaf. Het wordt in onder meer Afrika gebruikt om bepaalde geesten aan te roepen om mensen iets aan te laten doen.

Insiya's moeder is geschrokken, maar zegt zich niet te laten intimideren. 'Dit is gedaan door mensen die ziek zijn van geest', aldus moeder Nadia tegen de krant. Ze zegt door te blijven vechten voor haar dochter.

Lees ook: Vader gekidnapte Insiya: 'Moeder ontvoerde het kind eerst'

Volgens de krant heeft de politie recentelijk de beveiliging rond Nadia en haar familie opgeschroefd. De recherche zou er ernstig rekening mee houden dat de zwarte magie of voodoo-ritueel in opdracht van Nadia's ex-man is gebeurd.

Vorig jaar schakelde hij ex-militairen in om zijn tweejarige dochtertjes met geweld uit de woning van haar oma te halen. Hij slaagde erin om de peuter naar India te smokkelen, waar Insiya sindsdien verblijft.

Lees ook: 'Vader laat jarige Insiya niet met moeder spreken'