Start van hoofdcontent

Stad

nl

Al maanden problemen met wissel bij Van der Madeweg: 'Ik mis mijn overstap'

30 augustus 2017, 10.18 uur · Foto: Foto via AT5-Whatsapp (06 511 909 38)

Reizigers van metro 53 en 54 klagen over de vertraging die ze oplopen bij de Van der Madeweg. Er zijn daar problemen met een wissel, maar dat duurt inmiddels al maanden. Gevolg: de metro moet er een stuk langzamer rijden.

Het onderhoud nabij het metrostation begon al maanden geleden en leek in juli opgelost. Toen ontstond er echter een nieuw probleem met een tussenstuk en een andere wissel. Volgens het GVB is het op dit moment 'wachten op een onderdeel van de leverancier'. Door de vakantieperiode duurde dat langer dan verwacht waardoor de problemen niet konden worden verholpen.

Op Twitter doen reizigers hun beklag. Volgens reiziger Roel is het in combinatie met de zomerdienstregeling geen doen. Hij ondervindt al sinds juni last van het onderhoud. 'Van de acht opties die je normaal hebt, waren er deze zomer vier over. Door de wissel mis je dan ook nog je overstap.'

Hoe kan het vervangen van een defecte wissel bij vd Madeweg twee tot drie maanden duren, @GVB_klanten ? @AT5

— Roel van Oeteren (@Roelvano) June 10, 2017

Bijna verholpen
Het GVB hoopt dat alle problemen begin oktober zijn verholpen. 'De onderdelen worden nu geproduceerd en daarna gaan we alles inbouwen', aldus een woordvoerster.