Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buitenboys ontkent verduistering: 'Geld voor nabestaanden Richard Nieuwenhuizen is er nog'

31 augustus 2017, 14.46 uur · Foto: Google Maps

De voorzitter van SC Buitenboys ontkent dat de club geld heeft verduisterd dat bedoeld is voor de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Het geld is nog gewoon in kas, zegt hij.

Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz hebben de nabestaanden van Nieuwenhuizen nog 21.000 euro tegoed van de Almeerse voetbalclub. De clubvoorzitter ontkent dat tegenover AT5. 'Het werkelijke bedrag ligt een stuk lager. Volgens onze berekeningen zitten we al bijna op de nullijn, maar het precieze bedrag zijn we nog aan het uitzoeken'. Dat er nu onenigheid is, ligt volgens de bestuurder aan een gebrekkige administratie, veroorzaakt door het oude clubbestuur.

Lees ook: Aangifte om verdwenen opbrengst benefietwedstrijd Richard Nieuwenhuizen

Richard Nieuwenhuizen overleed op 2 december 2012 als gevolg van een zware mishandeling na een wedstrijd tussen Nieuw Sloten en Buitenboys. Er werd na zijn dood een benefietwedstrijd gehouden waarbij ongeveer 55.000 euro werd opgehaald. 

Club en leden gedupeerd
De clubvoorzitter noemt het 'erg vervelend' dat de nabestaanden direct aangifte hebben gedaan, in plaats van dat ze het gesprek aangingen. 'Hierdoor worden onze club en leden gedupeerd', zegt hij. 'We kunnen onze rekeningen niet betalen aan leveranciers, de KNVB en gemeente. We hebben een advocaat ingeschakeld. Hopelijk wordt de beslaglegging vandaag of morgen nog opgeheven'.