Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drukte bij optreden SMIB in Noord: 'Er is plek voor mij in hiphop'

3 september 2017, 17.28 uur

Fans uit alle hoeken van Nederland waren te vinden in Skatepark Noord, waar het SMIB x TNO festival gisteren plaatsvond. De meest uiteenlopende figuren liepen er rond, maar iedereen voelde zich er even thuis.

Hiphopcollectief SMIB begon als een stel eigenzinnige jongens uit de Bijlmer, maar is inmiddels een van de populairste groepen van het moment. Gisteren organiseerde zij voor de tweede keer het SMIB x TNO fest. In een propvol Skatepark Noord vierde frontman Ray Fuego met vrienden als Ronnie Flex & Bokoesam de vrijheid.

'Ik vind het belangrijk dat mijn zoon dit meekrijgt. Ik keur niet alles goed wat hier gebeurt, want de kinderen zijn wel heel ongezond', vertelt een man die samen met zijn zoontje het festival bezoekt. 

Fans luisteren niet alleen naar de muziek, SMIB is volgens voorman Ray Fuego een levensstijl. 'Het is puur, het is liefdevol, het is echt, het is warm en het is verwelkoming'. Een bezoeker van het festival is het daarmee eens. 'SMIB is voor mij ook de reden dat ik dacht van hey, er is een plek voor mij in hiphop.'