Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Oud-Ajacied Piet Ouderland (84) overleden

4 september 2017, 13.34 uur

Hij was basketballer, honkballer, voetballer en zelfs een keer reserve doelman. Maar bovenal was Piet Ouderland Ajacied, hij overleed op 84-jarige leeftijd.

Ouderland speelde van 1955 tot 1964 in totaal 261 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 26 goals maakte. Ouderland was zevenvoudig international en werd vanwege zijn multifunctionele inzet zelfs een keer meegenomen als reservedoelman. 'Dat was in een interland tegen Zwitserland. Ik stond wisselkeeper omdat ik de bal zowel goed kon gooien als vangen', zo vertelde Ouderland in 2014 tijdens een interview met Ajax Media.

Hoewel Ouderland een voetballer in hart en nieren was begon hij zijn sportieve carrière als basketballer van DED en kwam ook 20 keer uit voor het Nederlandse team. Naast zijn sporten was Ouderland ook nog vertegenwoordiger van H.J. van Rijn in de non-ferro-metalen.

Oud-international Piet Ouderland is op 84-jarige leeftijd overleden. Een multitalent: landskampioen in drie sporten. https://t.co/4U8xEbaMYz pic.twitter.com/27gR6wTqGw

— NOS Sport (@NOSsport) September 3, 2017