Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studentenpartij protesteert tegen collegezaal in tent

4 september 2017, 21.12 uur

De eerste lesdag van het nieuwe schooljaar verliep bij de UvA niet helemaal zonder ophef. Al een paar weken gaat het daar over de tent op het Roeterseiland waar nu college in wordt gegeven. Dat gebeurt omdat het nieuwe gebouw nog niet af is. De tent staat op het water en dus besloot studentenpartij 'De Vrije Student' te protesteren door zwembandjes uit te delen.

Volgens 'De Vrije Student' is het niet fijn om in een 'koude winderige tent' les krijgt. 'Zeker niet als je duizenden euro's collegegeld betaalt', zegt woordvoerder Jori Faber.

Lees ook: Collegezaal niet op tijd af: studenten krijgen les in tent

De meeste studenten hebben helemaal geen problemen met de tent. 'Blijkbaar is er nog een verbouwing bezig en zijn ze niet op tijd klaar. Een soort noodoplossing dus', zegt een studente. 'Het is prima binnen. Ze zeggen tent, maar het valt wel mee van binnen', vult ze aan. Een ander is het met haar eens. 'Ik heb er niet veel last van als ik eerlijk ben. Zolang ik maar goed onderwijs krijg.'

Toch zegt de studentengroep dat dit niet zo langer kan en dat er wel degelijk klachten zijn binnen gekomen. Ze zijn dan ook allesbehalve blij met het college van bestuur en vinden dat ze verkeerde prioriteiten hebben.