Oplichters beroofden bejaarden met bosje bloemen

De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden die ouderen zouden hebben opgelicht door ze te verrassen met een bosje bloemen.

De vrouw - die al eens eerder was gearresteerd - belde aan bij bejaarden om de bloemen te bezorgden. Ze liet haar slachtoffers 2 euro pinnen voor 'administratiekosten'. Nadat de gedupeerden hun pincode hadden ingetoetst, verwisselde ze vlug hun pinpas met een soortgelijke. Op het pinapparaatje stond de pincode opgeslagen.

Lees ook: Bejaarde vrouw voor tweede keer in drie dagen slachtoffer van babbeltruc

Zo kon het drietal de bankrekening van de ouderen plunderen. Vaak kwamen de slachtoffers er pas dagen later achter dat zij beroofd waren. Eén slachtoffer werd voor maar liefst 10.000 euro opgelicht.

Paar maanden cel
De oplichters sloegen vooral in de maand juli toe. Ze liepen afgelopen weekend tegen de lamp en worden later deze week voorgeleid.

Lees ook: Politie start met campagne tegen babbeltrucs

Bejaarden zijn al jaren het doelwit van oplichters die met 'babbeltrucs' hun pinpas en -code proberen te ontfutselen. Afgelopen week werd een man die bejaarden beroofde nog veroordeeld tot een celstraf van zeven maanden.