Ajax verslaat PEC Zwolle zonder te imponeren

10 september 2017, 00.42 uur · Aangepast 10 september 2017, 00.58 uur · Foto: AT5

Ajax heeft vanavond PEC Zwolle verslagen. De thuiswedstrijd eindigde 3-0. Het hoogtepunt van de wedstrijd was, naast het laatste fluitsignaal, de fraaie treffer van Klaas-Jan Huntelaar. Die scoorde in de zesde minuut vanachter zijn standbeen.

De assist op Huntelaar kwam van David Neres. Die nam de bal geweldig mee na een splijtende pass van Donny van de Beek.

Knappe sliding
Ajax begon de wedstrijd goed, maar na kortweg een kwartier werd het spel snel minder. Dat resulteerde in verschillende kleine kansjes voor PEC en een grote kans in de dertigste minuut. Een doelpunt werd tenauwernood voorkomen door een knappe sliding van Joel Veltman.

In de eerste minuut na rust was PEC direct gevaarlijk. Ajax deelde daarna een aantal speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk werd het niet tot de 66ste minuut. Toen kreeg Ajax een strafschop na een overtreding op Justin Kluivert. Hakim Ziyech nam de penalty, maar schoot die zwak in. Oud-Ajacied Diederik Boer keerde de inzet. Vijf minuten later scoorde Ziyech alsnog: 2-0.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 9 september 2017

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Huntelaar zijn tweede doelpunt van de avond. Frenkie de Jong gaf de assist.

Ajax heeft nu 9 punten uit vier wedstrijden. Overigens droegen de spelers van Ajax vanavond rouwbanden als eerbetoon aan oud-Ajacied Piet Ouderland. Die overleed onlangs op 84-jarige leeftijd.